Tehoa aineenvaihduntaan, virkeyttä ja energiaa – luonnollisesti!

Pimeään vuodenaikaan moni kamppailee väsymystä ja uupumusta vastaan. Vaikka valon vähyys on kaikille suomalaisille tuttu ja jokavuotinen asia, toistuu monilla sama kaava vuodesta toiseen. Yleisen aktiivisuuden laskiessa kuvaan tulee painonnousu ja sen myötä entistä raskaampi olo. Siksi moni kokeekin olevansa ”elossa” vain kesäisin. Jos tämä kuulostaa surullisen tutulta omalla kohdalla, on sinulle hyviä uutisia: Omaa energiatasoaan voi nostaa luonnollisesti!

Jodi – paluu perusasioihin

Aineenvaihduntaa tehostava ja vireystasoa edistävä monipuolinen ravintolisä voi auttaa jaksamaan paremmin. Soria Naturalin Vitasor 11 METAVIT on jodia, B12-vitamiinia, hivenaineita ja aminohappoja (L-karnitiinia, asetyyli-L-karnitiinia ja L-tyrosiinia) sisältävä ravintolisä, jolla on monipuolinen vaikutus elimistön aineenvaihduntaan.

Tuotteen sisältämä jodi on suunniteltu kattamaan merkittävä osa päivittäisestä jodintarpeesta. Jodi on koko elimistöllemme välttämätön hivenaine. Erityisen tärkeä se on kuitenkin kilpirauhasen normaalille toiminnalle, sillä jodin puute aiheuttaa struumaa eli kilpirauhasen laajentumista ja vajaatoimintaa. Kilpirauhanen on kurkunpään alapuolella sijaitseva pieni elin, joka valmistaa, varastoi ja vapauttaa verenkiertoon hormoneja, jotka säätelevät mm. aineenvaihduntaa, aivojen toimintaa, kasvua ja kehitystä (erityisesti keskushermoston), yleistä vireystasoa, sydämen sykettä ja elimistön lämpötaloutta. Ne vaikuttavat myös muun muassa kolesterolitasoon, painoon, lihaksiin, suolistoon, ihoon, hiuksiin ja kynsiin sekä muistitoimintoihin.

Kilpirauhanen käyttää ravinnosta saamastamme jodista kolmanneksen kilpirauhashormonien rakennusaineeksi. Jodin saannin tulisi olla nykysuositusten mukaan aikuisella ainakin 150 mikrogrammaa vuorokaudessa, jonka on todettu jäävän suurimmalla osalla väestöstä vajaaksi. Tilanne saattaa hiljalleen muuttua parempaan, mutta muutos ei tapahdu yhdessä yössä.

Vitamiinit, hivenaineet ja aminohapot

Vitasor 11 Metavit-tabletit sisältävät B12-vitamiinia, jolla on hyvin monipuolinen vaikutus kehon toimintoihin. Tähän tuotteeseen se on valikoitu, koska B12-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Se myös edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Tuote sisältää myös sinkkiä, joka edistää normaalia hiilihydraatti- ja rasvahappoaineenvaihduntaa, sekä normaalia makroravintoaineiden aineenvaihduntaa. Myös sinkki edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Tuotteeseen on lisätty aminohappoja (L-karnitiinia, asetyyli-L-karnitiinia ja L-tyrosiinia) kokonaisvaikutusta edistämään.

Vitasor Metavit -tabletit sisältävät myös kromia, joka edistää veren glukoositason pysymistä normaalina. Tämä auttaa torjumaan verensokerin heilahteluja ja sitä kautta herkutteluntarvetta, jolloin järkevien valintojen tekeminen ruoan suhteen on helpompaa. Uupumustilassa oleva keho alkaa usein kaivata ylimääräistä energiaa makeista tai rasvaisista ruoista, joiden jatkuva syöminen taas väsyttää entisestään. Jotta tämän noidankehän voisi torjua, on tärkeää huolehtia myös riittävästä unensaannista.

Liikunta auttaa sekä yleisen vireyden, että säännöllisen unirytmin ylläpitämisessä. Jo pienet muutokset aktiivisuudessa ovat askel oikeaan suuntaan. Itseltään ei kannata vaatia epärealistisia tavoitteita, sillä silloin motivaatio lopahtaa usein jo alkumetreillä. Oikealla ravintolisällä voidaankin päästä hyvään alkuun ja tukea matkaa kohti virkeämpää oloa!

Tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Suosituimmat niveltenhuoltoaineet
Nivelruston ja sen välissä olevan nivelnesteen oikea toiminta on ratkaisevaa nivelten hyvinvoinnille. Nivelneste...
Lue
Myös nivelet ja rustot kaipaavat kollageenia
Rakastetun tähden syksyn ohjelmistot ovat lähteneet vauhdilla liikkeelle: Tie Mekkaan -esitykset ovat jatkuneet niin...
Lue