Hyödylliset lisät terveelliseen ruokavalioon: neitsytkookosöljy ja MSM

Energiaa neitsytkookosöljystä 

Neitsytkookosöljy sisältää runsaasti keskipitkiä rasvahappoja (englanniksi medium chain triglyserides eli MCT), joita elimistö pystyy hyödyntämään tehokkaasti energiaksi. 

Keskipitkät rasvahapot imeytyvät verenkiertoon yhtä nopeasti kuin glukoosi eli sokeri. Tästä syystä monet kokevat, että MCT-rasvoja sisältävä rasvakahvi antaa välittömän energiaboostin. Rasvakahvin käytössä on kuitenkin hyvä huomioida sen sisältämät kalorit, ja siten nauttia tätä terveysjuomaa vain kohtuullisia määriä.

Kannattaa myös tarkistaa, että käyttämäsi kookosöljy on luomulaatuista ja raffinoimatonta. Raffinointi tuhoaa kookosöljystä terveydelle hyödyllisiä suojaravinteita (antioksidantteja). 

Kookosöljyä voi käyttää esim. leivonnassa, smoothiessa sekä ihon ja hiusten hoidossa.
 

MSM – tärkeä rikkiyhdiste

MSM eli metyylisulfonyylimetaani on rikkiyhdiste, jota useimmat saavat ravinnosta päivittäin. Samaa rikkiyhdistettä kuin MSM on vähäisiä määriä mm. seuraavissa ruoka-aineissa: punajuuri, kahvi, tee, kaali, maissi ja tomaatti.

Muita rikkiyhdisteitä saamme rikkipitoisista aminohapoista, kuten kysteiini- ja metioniini. Näitä aminohappoja on runsaasti esimerkiksi maidon heraproteiinissa ja kananmunassa, joten erityisesti vegaaneilla saattaa helposti tulla vajetta rikistä. Rikki on kolmanneksi yleisin kivennäisaine kehossamme sekä yksi rustomme komponenteista. Siksi rikin vaje saattaa altistaa tukielinvaivoille – ja lisääntynyt saanti taas voi edesauttaa niistä toipumista.

Monet urheilijat käyttävätkin ravintolisänä OptiMSM-jauhetta, joka on valmistettu nelinkertaisen tislausmenetelmän avulla. MSM:­llä on rikin saannin turvaamisen ohella havaittu myös soluja suojaavia vaikutuksia. 
 

Kysy lisää tuotteista lähimmästä Luontaistuntija-myymälästä!

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 4.4.-30.4.2018 tai niin kauan kuin...
Lue
Keväällä ei kaikilla olekaan hauskaa – Pycnogenol® helpottaa!
Moni odottaa kevättä ja sen tuomaa valoa ja lämpöä. Kevääseen ja kesään voi kuitenkin liittyä erilaisia terveysongelmia...
Lue
Luonnollista helpotusta vaihdevuosivaivoihin 
Naisilla viimeiset kuukautiset ovat keskimäärin 45–55-vuotiaana – tätä aikaa kutsutaan menopaussiksi eli vaihdevuosiksi...
Lue